17:34
Звернення до Міністра Соцполітики Лазебної М.В.

                 №06     21.01.2021р. 

Міністру соціальної політики України

   ЛАЗЕБНІЙ М.В.

 

Шановна Марино Володимирівно!

Направляємо Вам свої пропозиції до проекту Наказу Мінсоцполітики, щодо розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорій 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

       Встановлені цим проектом Наказу розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорій 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік, збільшити пропорційно зростанню витрат Державного бюджету України на «соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  порівняно з попереднім 2020 роком на 90%.

Обгрунтування:

       Передбачені проектом Наказу розміри компенсації повторюють показники попереднього 2020 року. Водночас реальна вартість  продуктів харчування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.1992 року №258, як мінімум на порядок перевищує запропонований проектом розмір компенсації. З урахуванням того, що витрати Державного бюджету 2021 року на соцзахист Чорнобильців збільшено до 2,570 млрд. гривень, тобто на 90% порівняно з витратами попереднього 2020 року (1,357 млрд. гривень), пропонується прийняти таке рішення, щоб наблизити розміри компенсацій до реальної вартості продуктів харчування.

       Крім цього, просимо звернути увагу , що в п. 6 Пояснювальної записки неправомірно зазначається, що «проект акта не стосується … прав осіб з інвалідністю…». Насправді – стосується, адже йдеться, зокрема, про права осіб з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи на належне повноцінне, лікувальне харчування.

       Наполегливо просимо Вас у подальшому, проекти документів які стосуються Чорнобильців,  погоджувати з ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

 

Президент ВГОІ "Союз Чорнобиль України"                      Михайло Хрущенко

Переглядів: 1454 | Додав: IM61 | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar