12:20
Від Президента ВГОІ"Союз Чорнобиль України" евакуйованим із зони ЧАЕС

Відповідь ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

на чисельні звернення з питання належного

пенсійного забезпечення евакуйованих

 із зони відчуження.

Шановні Чорнобильці!

     Останнім часом до ВГОІ «Союз Чорнобиль України» надходять багато звернень від громадян, евакуйованих із зони відчуження, щодо відстоювання їхнього права на належну пенсію.

     Відповідно до статуту ВГОІ «Союз Чорнобиль України», наша організація створена і працює для захисту усіх категорій чорнобильців: і ліквідаторів, і потерпілих, у тому числі евакуйованих, і дітей Чорнобиля.

     Саме ВГОІ «Союз Чорнобиль України» розроблений і погоджений з іншими громадськими чорнобильськими організаціями проект постанови про внесення змін до постанови №1210 у якому пропонується суттєве підвищення пенсій, у тому числі і евакуйованим із зони відчуження. Цей проект оприлюднений на сайті ВГОІ «Союз Чорнобиль України» у вересні 2020 року і переданий, під час робочої наради керівництву Мінсоцполітики України.

      У заходах ВГОІ «Союз Чорнобиль України»  до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи також міститься вимога прийняти таку постанову до 26 квітня 2021 року. Ці заходи надіслані Президенту України, Голові Верховної Ради України, Прм’єр-Міністру України, а також оголошені на засіданні організаційного комітету з підготовки до відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.

       Було б добре, якби всі Чорнобильці об’єднались у своїх вимогах до влади щодо прийняття такої постанови невідкладно, щоби у такий спосіб до 35-х роковин відбулося часткове поновлення гарантій встановлених первинною редакцією статті 54 закону України «Про статус і соціальний захист осіб які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 

 

                                                           

Переглядів: 828 | Додав: IM61 | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar