09:47
Слова подяки від наших друзів "Союзу юристів України"

26 квітня − День Чорнобильської трагедії.

26 квітня − День Чорнобильської трагедії.

Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 29.03.1990 року, №8985-ХІ, 26 квітня оголошено в Україні «Днем Чорнобильської трагедії».

Від Союзу юристів України висловлюємо слова вдячності учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, які об’єднані в організації наших партнерів «Союзі Чорнобиль України», а також усім ліквідаторам, які, ризикуючи здоров’ям і життям, врятували Україну, Європу і Світ від згубних наслідків наймасштабнішої техногенної катастрофи ХХ століття!

Світла пам’ять тим, хто загинув, здійснивши подвиг в ім’я життя нинішнього і наступних поколінь.

Конституцією − Основним Законом України − Чорнобильську катастрофу визнано катастрофою планетарного масштабу, а подолання її наслідків і захист постраждалих людей − обов’язком держави.

Вважаємо за необхідне нагадати органам влади і державним посадовим особам про те, що рішеннями національних судів, Конституційного суду України, Європейського суду з прав людини визнані неконституційними і такими, що порушують норми міжнародного права, ті положення національного законодавства, що скасовували чи звужували зміст та обсяг прав українських ліквідаторів, потерпілих громадян, а також дітей Чорнобиля. Обов’язок влади − зробити усе необхідне, щоби у рік 35-х роковин Чорнобильської трагедії зазначені судові рішення були виконані повністю.

Союз юристів України надавав і надалі надаватиме громадським чорнобильським організаціям, усім чорнобильцям можливу правову допомогу і підтримку.

Бажаємо шановним ліквідатором, усім чорнобильцям країни здоров’я і добра, успіхів у всіх добрих справах, а також − відновлення у повному обсязі усіх прав і соціальних гарантій!

З повагою, 

Голова Союзу юристів                                                                            С.Піскун 

Переглядів: 606 | Додав: IM61 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar