16:40
Прем'єр -  Міністру  України  Д.А. Шмигалю

    Прем'єр -  Міністру  України

                                                                                                    Д.А. Шмигалю

 

 

Шановний Денисе Анатолійовичу!

 

      Уважно розглянувши проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік", запропонований  Кабінетом Міністрів до першого читання, а також висновки Комітету Верховної Ради України з питань бюджету щодо цього проекту, змушені констатувати, що по більшості пропозицій, які ВГОІ "СЧУ" своєчасно подав Уряду і Вам, шановний Денисе Анатолійовичу, прийняті негативні рішення.

     Зокрема, не відновлена програма забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (пропозиції №1015, 1016,1017, 1018, 1019), а відтак - тисячі героїв - ліквідаторів навіть до 35-х роковин Чорнобильської трагедії не дочекаються гарантованого Законом поліпшення житлових умов.

     Всупереч даній народові України присязі, ні члени Уряду, ні народні депутати не підтримали пропозицій щодо виконання рішення Конституційного суду України з відновлення соціальних прав чорнобильців (пропозиція № 301).

     Ігноруючи вимоги Конституції  України і Європейської конвенції про права людини, відхилені пропозиції щодо збільшення видатків Пенсійного Фонду на виконання рішень національних судів і Європейського суду з прав людини з питань поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців (пропозиція №1095), а також щодо виконання обіцяного керівництвом Міністерства осучаснення пенсій чорнобильцям (пропозиція №1103)...

     Виникає питання, з чим Ви прийдете до чорнобильців на День ліквідатора і на 35-ті роковини Чорнобильської трагедії?! Чим будете пояснювати таку кричущу бездіяльність, таке зухвале нехтування правами, хто 35-ть років тому врятував Україну і Європу від атомного пекла?!

     Вкотре настійливо просимо Вас, як керівнику вищого органу виконавчої влади, зробити усе можливе для забезпечення зазначених законних прав ліквідаторів, а також потерпілих громадян, у т.ч. дітей Чорнобиля.

     Крім цього, Верховна Рада України доручила Уряду збільшити видатки за КПКВК 250 1200 "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" до 3,8 млрд. грн. ( за пропозиціями № 1069, 1070, 1071, 1072, 1073). Просимо гарантовано захистити цю пропозицію, адже це - той мінімум, який необхідний для забезпечення життєво необхідного соціального захисту чорнобильців.

     Крім цього, збільшено на 25 млн. грн. видатки Фонду соціального захисту інвалідів за програмою "Фінансова підтримка громадських об'єднань осіб з інвалідністю ( за пропозицією № 1106). Це дає можливість нарешті погасити чорнобильцям заборгованість по виплатам компенсації за дорого вартісне лікування, що утворилося протягом попередніх років, у сумі 14 млн. грн.

     До другого читання законопроекту про Держбюджет наступного року ще є час і є можливість виправити зазначені протиправні рішення та підготувати для розгляду парламенту пропозиції, які гарантують захист учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи - відповідно до вимог Конституції України і норм Міжнародного права.

     Просимо Вас це зробити, шановний Денисе Анатолійовичу!

 

 

     З повагою

Президент ВГОІ "СЧУ"                                                             Михайло Хрущенко

Переглядів: 538 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar