11:43
Інформаційне повідомлення

Інформаційне повідомлення.

Віце-президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Яценко взяв участь у засіданні Національної комісії з радіаційного захисту населення України (НКРЗУ), що відбулося 20 грудня 2022 року.

Серед іншого, на засіданні розглянуто законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту людини від впливу іонізуючого випромінювання», реєстраційний  №8223 від 23.11.2022 року.

В. Яценко висловився категорично проти скорочення повноважень НКРЗУ, як це пропонується статтею 101 законопроекту, і запропонував привести зміст цієї статті у відповідність до Розділу ІІ Положення про НКРЗУ, затвердженого Верховною Радою України. При цьому він наголосив, що неприпустимо будь-які обмеження повноважень НКРЗУ, яка діє відповідно до фундаментального державоутворюючого документа – Декларації про державний суверенітет України.

Представник «Союзу Чорнобиль України» запропонував також включити до плану роботи НКРЗУ на 2023 рік питання про стан готовності медичних закладів до надання спеціалізованої медичної допомоги, у випадку ядерних інцидентів, а також – про захист населення Житомирської, Волинської і Рівненської областей від споживання забрудненої продукції.

Переглядів: 262 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar