20:57
Інформаційне повідомлення

Інформаційне повідомлення.

Голова виконкому ВГОІ «Союз Чорнобиль України» взяв участь в робочій зустрічі з Головою соціального комітету Верховної Ради України Г.М.Треть’яковою, Міністром соцполітики України О.І. Жолнович та заступником Голови бюджетного комітету Верховної Ради України О.М. Трухіним, яка відбулась 07 грудня 2022 року на прохання міського Голови м. Лубни Полтавської області

На зустрічі, серед іншого  обговорено питання  фінансування програми соціального захисту  постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи «КПК ВК 2501200». Законом про Державний бюджет України на 2023 рік на цю програму виділено кошти в розмірі 2291млн. гривень, що на 10% менше ніж у цьому році. Як повідомила Міністерка,  програма санаторно-курортного лікування на 2023 рік буде призупинена, і в майбутньому не поновлюватиметься. Планується запровадити, ціленаправлене лікування, порядок його надання пообіцяли опублікувати найближчим часом.

Порушувалось також питання про ліквідацію дискримінації у нарахуваннях пенсій ліквідаторам (п’ятикратна) у порівнянні з пенсіями по зарплаті за (1986-1990 роки) згідно змін до постанови №1210 від 23.11.2011року. Дійшли згоди щодо необхідності вдосконалення цього питання.

Представник ВГОІ «Союз Чорнобиль України» у своєму виступі нагадав про ті пропозиції, що надавались Міністерству, а саме:

  • Питання поліпшення пенсійного забезпечення ліквідаторів ІІ-ї категорії
  • Погашення Чорнобильцям боргів за дорого вартісне лікування
  • Фінансування підтримки громадських організацій ветеранів і осіб з  інвалідністю
  • Долі законопроекту №2277 щодо ввезення автомобілів ліквідаторами аварії на ЧАЕС з пільговим розмитненням .

     І.Яценко нагадав Міністерці про листи ВГОІ «СЧУ», в яких ми наполягаємо на  необхідності її зустрічі з лідерами громадських чорнобильських організацій, з метою узгодження усіх питань щодо соціальних гарантій чорнобильцям.

Переглядів: 300 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar