13:19
Інформаційне повідомлення

 Інформаційне повідомлення!

21 червня 2022 року відбулось чергове засідання Президії Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», на якому розглянуто низку нагальних питань, зокрема:

  • Погоджено пропозиції обласних громадських організацій «Союз Чорнобиль України» щодо нагородження відзнакою ООН «Медпрацівник Чорнобильської катастрофи. За заслуги». У зв’язку з воєнним станом рекомендовано провести нагородження у регіонах.
  • Заслухано інформацію про стан обслуговування Чорнобильців у спеціалізованих медичних закладах, зокрема у стаціонарі київського міського центру радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, лікарні № 27. Відзначено погіршення фінансування, зменшення термінів лікування недостатнє харчування і забезпечення ліками. Вирішено направити відповідні звернення до МОЗ України, ННЦРМ України, а також до комісії Київради з питань охорони здоров’я – щодо вжиття відповідних заходів реагування.
  • Проаналізовано відповідь Мінсоцполітики України на звернення, що були направлені за результатами попереднього засідання Президії Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Міністерство повідомило зокрема, про своєчасне та в повному обсязі фінансування структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, київської міської держадміністрацій відповідно до поданих заявок потреби в коштах для  проведення соціальних виплат. Водночас, повідомляється, що у поточному році не передбачено спрямування коштів на відшкодування чорнобильцям витрат на лікування. У зв’язку з цим прохання до чорнобильців не витрачати зусилля і час на збирання необхідних документів. Після закінчення бойових дій ВГОІ «Союз Чорнобиль України» вимагатиме від Уряду відновлення програми відшкодування. Міністерство інформує також, що постановою Кабінету Міністрів України  від 27.05.2022 року №634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану» впроваджено спрощений порядок оренди, знижки і пільгові умови орендарям, серед яких громадські чорнобильські організації. Прийнято рішення звернутись до Мінсоцполітики України щодо надання додаткових роз’яснень місцевим держадміністраціям з цього питання.
  • Відзначено відсутність реагування з боку державної виконавчої влади  на пропозиції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» про поліпшення пенсійного забезпечення постраждалих ІІ-ї категорії, передусім – учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Вирішено звернутись до керівництва Мінсоцполітики України стосовно проведення необхідних консультацій з цього життєво важливого для багатьох чорнобильців питання.
  • Заслухано також інформацію про допомогу, яка надається регіональними організаціями і окремими членами ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Збройним Силам України, медичним закладам, підрозділам територіальної оборони. Рекомендовано продовжити цю важливу діяльність.

Президент ВГОІ "Союз Чорнобиль України"            Михайло Хрущенко 

Переглядів: 463 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar