11:40
Інформаційне повідомлення

  Інформаційне повідомлення

 

 13 січня 2021р. відбулося засідання Президії Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», на якому розглянуті питання:

 

  1.Підсумки роботи ВГОІ «СЧУ».у 2020р. та основні завдання на 2021рік.

 2.Про стан реалізації заходів ВГОІ «СЧУ» до 35-х роковин Чорнобильської трагедії.

3. Про роботу з Фондом соціального захисту інвалідів по конкурсним програмам.

     4. Про Голову Виконкому ВГОІ «СЧУ».

     5. Про проведення засідання Центральної Ради ВГОІ «СЧУ» у січні 2021р. (в   

        режимі електронного та телефонного зв’язку).

    6. Про проект Порядку денного засідання Центральної Ради ВГОІ «СЧУ».

    7. Про проекти рішень Центральної Ради ВГОІ «СЧУ» з питань проекту   

        Порядку денного.

    8. Про оцінку та пропозиції до Урядового законопроекту «Про внесення   

        змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які

        постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення

        рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» реєстр.№4555  

       від 29.12.2020р.»     

     

       Члени Президії відзначили, зокрема, що органам влади завчасно були направлені Заходи до 35-х роковин Чорнобильської трагедії, які були прийняті на надзвичайній звітно-виборчій конференції ВГОІ «СЧУ» у травні 2020р.

       Видано Указ Президента України №556/2020 від 09.12.2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи».                                                                              Розпорядженням КМУ №1586-р від 11.12.2020р утворений Організаційний комітет з підготовки та проведення у 2021році заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи,  до  складу якого увійшов Президент ВГОІ «СЧУ» М. Хрущенко.    Проте, до цього часу Оргкомітет по суті не розпочав роботу. Органами влади не прийнято конкретних рішень з поновлення прав чорнобильців – відповідні до рішень національних судів, Європейського суду з прав людини і Конституційного суду України.

    З урахуванням цього, прийнято рішення невідкладно направити звернення до керівництва Держави. Президенту ВГОІ «СЧУ», як члену Оргкомітету – ініціювати та відстоювати на засіданнях цього комітету, реалізацію усіх заходів, запропонованих ВГОІ «СЧУ».

    Головам обласних організацій рекомендовано невідкладно підготувати і направити Головам обласних державних адміністрацій подання про нагородження високими державними нагородами учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

    Ретельно обговорено на Президії пропозиції стосовно Урядового законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» реєстр.№4555  від 29.12.2020р.».  Відзначено, зокрема, що цей законопроект спрямований на ліквідацію дискримінації у пенсійному забезпеченні учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, а також учасників ядерних випробувань, які належать до 1А категорії. Про це неодноразово наголошував «Союз Чорнобиль України». Водночас, деякі норми цього законопроекту містять потенційні ризики погіршення пенсійного забезпечення зазначених категорій чорнобильців, а також збереження дискримінації, в залежності від року виходу людини на пенсію. У зв’язку з цим вирішено направити звернення до профільного парламентського комітету з пропозиціями ВГОІ «СЧУ» до конкретних статей законопроекту.

     Враховуючи важливість зазначених питань, Президією прийняте рішення провести засідання Центральної Ради ВГОІ «СЧУ» до 21.01.2021р., щоби саме від Центральної Ради, у якій представлені усі обласні організації, звертатися до керівництва Держави, відстоюючи права українських чорнобильців.

 

      Докладнішу інформацію з питань Порядку денного засідання Президії ВГОІ «СЧУ» буде оприлюднено пізніше.

Переглядів: 1538 | Додав: IM61 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar