17:15
Генеральному Директору Директорату розвитку соціального страхування та пенсійного забезпечення Мінсоцполітики України

 

                      Генеральному Директору

Директорату розвитку соціального страхування

та пенсійного забезпечення

Мінсоцполітики України

В.А. Кудін

 

 

Шановна Валентино Анатоліївно!

 

     Дякуємо за Вашу відповідь стосовно розгляду пропозицій ВГОІ "СЧУ" (від 28.09.2020 №173) до проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", а також за повідомлення, що у подальшому відповідні законопроекти будуть направлятися на погодження ВГОІ "СЧУ".

     Водночас, вважаємо за необхідне зауважити наступне:

1. Стосовно ст. 60.1 ми пропонували не "відповідно до Закону України" Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (як Ви зазначаєте), а "відповідно до Закону". Така норма передбачає більш широке застосування норм національного законодавства.

2. Стосовно змін до ст. 53 - у своїх пропозиціях ми не оспорювали право Кабміну встановлювати розмір такої пенсії, але саме у кратних величинах до показника прожиткового мінімуму, щоби рівень цієї пенсії відповідав поточному показнику цього соціального стандарту, а не був знеціненим, суто символічним.

3. Стосовно змін до ст. 57 - погоджуємося, що вони потребують доопрацювання і просимо погодити з ВГОІ "СЧУ" нову (доопрацьовану) редакцію цієї статті.

4. Стосовно ст. 60.2 - ми вносили пропозицію виключити її, адже вона "узаконить " дискримінацію у пенсійному забезпеченні людей, в залежності від строку їхнього виходу на пенсію, які в однаковому статусі виконували однакові роботи  з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це протирічить вимогам Основного Закону України і породжує справедливе обурення і протести ліквідаторів.

     Просимо врахувати ці зауваження.

     З повагою,    

Президент ВГОІ "СЧУ"                                                       Михайло   Хрущенко.

Переглядів: 551 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar